Gezond leven
Beauty, Blog

Wanneer kan die zwangerschapsbroek weg?!

Jammer, jammer, jammer… Ik ben erg blij met mijn derde kind maar waar ik niet blij mee ben, is dat ik na twee maanden nog steeds mijn zwangerschapsbroeken moet aantrekken uit gebrek aan ook maar één normale broek in mijn garderobe die me past. Ik besef dat ik aan het klagen bent, ik hoor de gedachtes van velen dat het “nog maar twee maanden geleden is” maar dat doet niet af aan het feit dat ik het verschrikkelijk vind en zo snel mogelijk wil afvallen! Uiteraard zou ik wat nieuwe broeken in een grotere maat dan voorheen kunnen kopen, maar mijn koppigheid staat me helaas in de weg.

Er is in mijn hoofd helaas maar één oplossing en dat is sporten, gezond leven en geduld!

En dus heb ik de stap weer gezet naar de sportschool. Afvallen is zeker niet alleen de eerste drijfveer want ook mijn conditie kan wel weer een boost gebruiken! De eerste les zit erop, de spierpijn begint zich langzaam te ontwikkelen, het zweet is gelukkig al verdwenen maar wat vooral weer naar boven sijpelt, is het gevoel dat mijn lijf weer van mij is! Ik kan weer zelf besluiten wat ik ga eten en drinken zonder rekening te moeten houden met een onschuldig wezentje dat volledig van me afhankelijk was in mijn buik en wat voelt dat heerlijk! Ook in de sportschool hoef ik geen rekening te houden met welke oefeningen ik kan doen en ondanks de zweetdruppels voelt ook dat helemaal geweldig. De tijd zal dan ook wel weer komen dat die uitgeleefde zwangerschapsbroeken de vuilnisbak in kunnen en ik vol trots in de Bijenkorf sta om een nieuwe broek te kopen in een maat die ik mentaal aan kan. Het zal nog even duren maar als de knop in mijn hoofd weer volledig is omgezet naar een gezonde levensstijl, dan is die periode te overzien!

Mijn advies aan alle vragen die net bevallen zijn en niet zo snel weer hun normale figuur terug hebben, heb geduld maar neem wel actie als het je belemmert om lekker in je vel te zitten! Twee keer per week sporten en gezond eten, was bij mij de oplossing na mijn vorige bevalling om na zes maanden weer in goede vorm en conditie te zijn en de nodige kilo’s af te vallen! Neem desnoods een personal trainer in de hand (in veel sportscholen kan je ze zo aanspreken om je te begeleiden binnen je abonnement) die je gecontroleerd laat sporten en al je spiergroepen onder handen neemt. Geloof me, een fit mens kan twee keer zoveel aan en met drie kinderen rond je benen is dat een serieus voordeel!

 

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Beauty, Blog
Maak je eigen fruitijsjes: simpel, lekker en gezond

Alle kinderen zijn verzot op ijsjes, dus waarom niet van een zonde een deugd maken? Maak heerlijke fruitijsjes en laat...

Sluiten