Nooit meer strijken
Beauty, Blog, Fashion, Lifestyle

Strijken: vijf tips die het overbodig maken!

Mijn familie vindt het ongelooflijk, mijn vrienden kunnen het niet geloven, maar toch heb ik de strijkplank het afgelopen jaar maar één keer uit het washok gehaald. Strijken heb ik een jaar of tien geleden uit mijn leven verbannen en toch lopen we er fatsoenlijk bij, al zeg ik het zelf. Ik durf niet te beweren dat we helemaal kreukvrij door het leven gaan, maar zeg nou eerlijk, hoe vaak heb jij ooit gedacht bij iemand: “Die had haar blouse wel wat beter kunnen strijken”, of nog “jammer dat die keukenhanddoek zo gekreukt is!”

In een huishouden van twee volwassenen en drie kinderen denk ik toch echt dat ik twee uur per week aan tijd win door niet te strijken. Als ik dat zo snel even uitreken, dan is dat circa 100 uur per jaar en dus ongeveer 2,5 werkweken dat ik over hou om aan andere leukere zaken te besteden! Lees mijn vijf tips om te zorgen dat ook jij vaarwel kan zeggen tegen het meest vervelende huishoudelijk karweitje dat er is. En mocht het je niet helemaal lukken om definitief met strijken te stoppen, laat je dan in elk geval verleiden om één van de tips over te nemen. Het zal je echt veel tijd besparen!

Tip 1: Verspil geen tijd aan keukenhanddoeken

Als ik bij mijn moeder op bezoek ben, hebben we bijna altijd hetzelfde gesprek over de mooi gestreken en opgevouwen keukenhanddoeken. Ze is grootverbruiker van die dingen dus als ze er twee of drie per dag uit de kast haalt, dan overdrijf ik niet. Dat betekent dus nogal wat was en dus ook nogal wat gestrijk, terwijl je die ondingen uit de kast trekt, gebruikt om natte keukenspellen mee af te drogen, vervolgens aan een haakje hangt en ze eigenlijk op dat moment al onmiddellijk weer in de kreuk liggen. Stoppen met dat strijken en gewoon netjes de handdoeken opvouwen ZONDER te strijken! Bespaart je gigantisch veel tijd!

Tip 2: Koop overhemden die strijkvrij zijn

De grootste ergernis bij veel vrouwen zit hem in de overhemden die gestreken moeten worden. Best ingewikkeld en duurt ook nog eens lang. Als je pech hebt, dan ben je misschien wel 10 minuten bezig met 1 hemd en zijn nog niet alle kreukjes verdwenen. Een simpele oplossing: laat je man strijkvrije overhemden kopen. Bijna alle merken hebben easy-iron of iron-free uitvoeringen. Mijn man koopt altijd de strijkvrije hemden van Hugo Boss en die zijn echt aan te raden! De overhemden zijn dan met (bijna) kreukvrije stof gemaakt waardoor strijken echt niet nodig is. Natuurlijk zit er hier en daar nog een kreukje in, maar zodra een man zijn overhemd aan heeft, in de auto gaat zitten om naar zijn werk te rijden, is zijn hemd al gekreukt! Deze tip werkt super als je ook de volgende tip uitvoert.

Hou hier dus rekening mee bij het kopen van nieuwe overhemden (of laat je man er rekening mee houden). Heb jij meer tijd om hem aandacht te geven!

Tip 3: Laat strijkgevoelige kledij drogen op een wasrek

Gebruik de wasdroger niet voor overhemden, blouses en andere strijkgevoelige kledij. Zodra ze uit de wasmachine komen, hang je ze op een hangertje en laat je ze aan het wasrek drogen. Zeker als de kledij niet erg kreukgevoelig is (tip 2 dus erg belangrijk voor de overhemden!), dan is er helemaal geen noodzaak meer om te strijken. Door ze natuurlijk te laten drogen, hangen ze lekker uit en kan je ze daarna zo in de kast opbergen!

Tip 4: Gebruik het anti-kreukprogramma van de droger

De wat nieuwere droogapparaten hebben vaak een anti-kreukprogramma. Dat houdt in dat, als de kleding droog is, maar niet onmiddellijk uit de droger wordt gehaald, nog wat in beweging wordt gehouden zodat het kreuken wordt tegengegaan. Zeker gebruiken!

Tip 5: Wees niet zo streng voor jezelf!

Accepteer dat er wat kreukjes in de T-shirts, overhemden, broeken of kleren zitten. Mijn stelregel is: “als het na een kwartiertje dragen alweer deels gekreukt is, dan hoef ik het ook niet te strijken”. En tuurlijk zullen er altijd wel kledingstukken zijn die echt niet zonder een strijkbeurt kunnen vooraleer je ze aantrekt, maar door hiermee rekening te houden als je nieuwe kleren koopt, kan je dit echt tot een minimum beperken!

Heb jij nog tips om zo min mogelijk te strijken? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd!

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Beauty, Blog, Fashion, Lifestyle
Help, mijn lieve dochter bijt!

Wat doe je als je beseft dat je kind bijt? Mijn lieve, mooie dochter die plotseling een gedaanteverwisseling ondergaat en...

Sluiten