drie maand oud
Blog, Opvoeden

Een brief aan mijn drie maand oude zoon

Je bent nu drie maand en vijf dagen. De afgelopen maanden heb je ons laten zien dat je een extreem makkelijke baby bent. Na twee maanden sliep je door. Je gehuil kunnen we quasi op een hand tellen omdat het zo weinig voorkomt en zodra je grimasjes kon maken, lach je ons toe zodra je ook maar een gezichtje ziet verschijnen boven je hoofd. Je begint inmiddels te trappelen en te spartelen in je box. Net de eerste keer meegemaakt dat je van je buik naar je rug bent gerold. Enigszins toevallig omdat je armpje niet lekker onder je buikje lag maar je keek je ogen uit toen je plotseling weer naar boven tuurde in dat vrolijke gezicht van mij in plaats van naar het boxkleed.

Je bent ook een kleine dikkerd. Met je ruim vier kilo bij de geboorte had je al genoeg reserves om de eerste weken makkelijk door te komen, maar je vond algauw de bourgondische noot in jezelf die je vast van je ouders hebt geërfd. De eerste twee maanden was je onverzadigbaar maar inmiddels hebben we een goed ritme gevonden waarin we je deels bedriegen door dezelfde hoeveelheid te geven maar met minder poeder erin. Je vindt het allemaal prima! De kilo’s overstijgen inmiddels de acht wat zeldzaam is bij een baby van drie maanden, maar dat ga jij er straks vast aftrainen wanneer je begint te kruipen of te tijgeren.

De eerste hapjes staan dit weekend op het programma, net zoals bij je zusjes toen ze 3,5 maand waren. Het zal vast weer een enorme kliederboel worden en een weekje wennen zijn vooraleer je door hebt dat het eigenlijk een enorme verrijking is van je eten. Die vieze flesjes melk vervangen door heerlijke zoete smaken van fruit en groenten, dat moet toch een enorme smaaksensatie teweeg brengen!

Je zusjes hebben je helemaal omarmd. Je wordt geknuffeld, er wordt met je gespeeld maar je wordt ook vaak met rust gelaten. De meeste ruzie ontstaat in ons gezin over wie tijdens het ontbijt of avondeten naast jou mag zitten. Je zit er dan namelijk bij in je cocon die op de Stokke stoel geklikt kan worden. Een prachtige uitvinding waardoor je als baby ook al onderdeel bent van het ritueel om allemaal samen te eten. Het zusje dat niet naast je zit, barst vaak in huilen uit omdat ze je dan niet af en toe kan aaien. Wat is de wereld toch geweldig voor jou!

Jammer dat je al dat moois nog niet beseft, maar ergens onbewust zal je vast registreren dat je in een erg liefdevol gezinnetje bent terecht gekomen. Dat je voor ons als een wonder wordt beschouwd omdat het verleden ons niet altijd erg gunstig is gezind geweest op het gebied van kinderen. Dat je zusjes je adoreren ondanks dat ze je straks vast nog wel af en toe zullen vervloeken omdat je hun bouwwerken zal vernielen. Dat je alleen maar vrolijkheid om je heen ziet ondanks de ellende in de wereld op dit moment. Een ver van jouw bed show waar hopelijk als je groot bent, niet mee geconfronteerd zal worden. Maar bovenal dat er van je gehouden wordt, onvoorwaardelijk door je vader en je moeder die hun geluk niet op kunnen dat er een zoontje in ons leven is gekomen.

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

1 Comments

  • Wat een heerlijke brief aan je zoon. En wat herkenbaar voor mij. Dezelfde kleine dingen die zijn hier in ons gezin ook van toepassing. Die cocon is echt de gezelligste uitvinding voor een baby. Onze wies, volgende week 4 mnd, begint in haar box steeds meer te pruttelen tot ze in de cocon aan tafel zit. Wij hebben, om alle ruzies gelijk te beslechten haar aan het hoofd van tafel gezet. Haar zus en twee broers zijn ook echt dol op d’r. Ook hier is de vrolijkste leukste en meest relaxe baby geboren. Geniet ervan, het is mooi!

    Beantwoorden

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Blog, Opvoeden
Tijd om mezelf in een nieuw jasje te steken

Er zijn zo van die momenten dat je jezelf moet vernieuwen of nog, verwennen! Het gevoel komt bij mij wel...

Sluiten