Shoppen
Blog, Fashion, Lifestyle

Tijd om mezelf in een nieuw jasje te steken

Er zijn zo van die momenten dat je jezelf moet verwennen. Soms komt dat gevoel op als ik ’s morgens opsta en wederom niets in mijn kast vind wat me aanstaat. Drie maanden na mijn bevalling vertoont mijn gewicht nog steeds een dalende trend maar helaas niet in die mate dat ik alles al weer kan aantrekken van voor de bevalling. En dat levert ’s morgens serieuze problemen op!

Ook na het zien van dramatische gebeurtenissen, zoals de aanslagen in Parijs, besef ik dat je ’s morgens kan wakker worden zonder te weten dat het wellicht je laatste dag zal zijn. Dat benadrukt nog meer het belang om in het hier en nu te leven en niet altijd alles voor je uit te schuiven. Vandaag heb ik me dan ook voorgenomen om het leven een heel klein beetje te vieren! Dat betekent voor mij vandaag eindelijk weer eens nieuwe kleren kopen en mezelf te “vernieuwen”!

Ik neig helaas altijd naar hetzelfde type kleren. Ik moet toegeven, ik laat me niet graag door verkopers helpen, maar de keren dat ik mezelf volledig aan hun visie heb overgegeven, zijn de momenten waarop ik de mooiste stukken heb gekocht! Dus ook vanmiddag ga ik met een open mind de stad in, zal ik mezelf pushen om andere topjes, broeken en jasjes aan te trekken dan wat ik normaal zou doen en wie weet, kom ik vanavond dan helemaal enthousiast terug!

Helaas is het wel zo dat ik wel vaker van die momenten heb dat ik bovenstaande denk. Meestal eindigt de dag dan toch in een enkel plastic tasje met een typisch-mij-kledingstuk ondanks mijn intentie om out-of-the-box te shoppen. Of nog, zakken vol met kleding voor mijn kids! Waardoor dat komt? Simpel, ik hou eigenlijk helemaal niet zo van shoppen. Zodra het me te druk wordt in de winkel, hou ik het al snel voor gezien. Of als ik het te warm vind, dan word ik al snel chagrijnig en verdwijnt de zin om iets te passen als sneeuw voor de zon.

Daarnaast zijn mijn kids meestal mee waardoor je eigenlijk nauwelijks tijd hebt om goed in de rekken te kijken. Vanmiddag ben ik echter alleen door mijn babyzoontje vergezeld, dus dat mag straks het excuus niet zijn. Verder moet ik natuurlijk ook oppassen dat ik iets koop wat straks, als die laatste zwangerschapskilo’s verdwenen zijn (en ja, dat zal gebeuren!), ook nog lekker zit, dus ook dat is een beperking in mijn hoofd. Daartegenover staat echter dat ik er nu als een slons uit zie en dat moet maar eens afgelopen zijn.

Naast een nieuwe outfit zou ik ook weer eens naar de kapper moeten. En gelukkig heb ik daar nog een cadeaubon voor bij Rob Peetoom! Het zal nog niet voor vanmiddag zijn, maar voor het einde van het jaar zal ik dat zeker inplannen. Ik beloof alvast plechtig om vanmiddag mijn best te doen, niet te snel af te haken en mijn man en kids vanavond te verrassen met een hele nieuwe outfit! En nu maar hopen dat het vanmiddag droog blijft…

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Blog, Fashion, Lifestyle
Hoe moet het verder met deze wereld?

Een bizarre dag is het vandaag. De wereld stond gisteravond stil en komt vandaag alweer langzaam weer in beweging. Ik...

Sluiten