Bossche Koek Verleiding
Blog, Food, Lifestyle

Drie tips om de verleiding te weerstaan

Tja, de titel kan natuurlijk op vanalles slaan, maar laat me je niet langer in het ongewisse houden. Er staan hier vijf pakken Bossche Koek voor mijn neus die heerlijk ruiken en er erg smakelijk uit zien. Ik hoor ergens zelfs stemmetjes die roepen “kom me alsjeblieft nu opeten” en dan in het meervoud natuurlijk, dus hoe ga ik vandaag de verleiding weerstaan?

Allereerst moet de vraag natuurlijk beantwoord worden waarom er in hemelsnaam vijf van die pakken in mijn keuken staan. De schuldige hiervan is mijn man. Die neemt deze week afscheid op zijn werk in Zwitserland en vond het een briljant idee om zijn collega’s te trakteren op een regionale specialiteit, de Bossche Koek. Nu is dat natuurlijk best origineel maar dat hij zijn vrouw op pad stuurt om die heerlijkheden te scoren, kan natuurlijk niet door de beugel. Nu zit ik met de gebakken peren en wordt mijn zelfbeheersing de hele dag getest.

Ik heb serieus zitten twijfelen om nog een zesde pak te kopen die ik dan vandaag zou kunnen aansnijden. Niemand had het hoeven weten, zeker niet als ik hele pak zou gaan verorberen. Alleen… die verrekte personal trainer!

Ik moet deze week alles opschrijven wat ik eet en ik heb zo’n vaag vermoeden dat zo’n pak Bossche Koek toch een puntje van kritiek zal opleveren. Dus geen zesde pak gekocht (met spijt in mijn hart)…Nu weet mijn man in feite nog niet dat ik víjf pakken heb gekocht, dus ik zou er me alsnog eentje kunnen toeëigenen. Weg met die gedachte! Wat zijn mijn tips dan om een dergelijke verleiding te weerstaan?

Uit het zicht

Als je continu ziet wat je zo graag zou willen eten, dan is het uiteraard des te moeilijker om het te laten staan. Weg dus met die dingen! Verstoppen in de kast en het wordt al een stuk minder moeilijk om er aan te weerstaan.

Niet kopen

In mijn geval vandaag is dat natuurlijk al te laat, maar het klopt wel. Als je snoep of koek in huis hebt, dan wordt het gewoon opgegeten. Punt. Koop het niet, sla de schappen in de supermarkt over waar al dat lekkers uitgestald staat. Zo word je thuis niet in de verleiding gebracht om die heerlijke zoetigheden op te eten. Soms vloek ik wel eens dat we normaal gezien niets in onze kast hebben liggen, maar voor ons is het absolute noodzaak. Zodra het er ligt, gaat het op. Dus: niet kopen!

Verwen jezelf

Wellicht een tegenstrijdige tip, maar het is des te makkelijker om aan de verleiding van zoetigheid te weerstaan, als je jezelf zo af en toe ook eens verwent en jezelf erop trakteert. Niet elke dag uiteraard, maar op een speciale gelegenheid of bijvoorbeeld een keer per week. En neem het van mij aan, dan smaakt het je nog des te meer.

Dat af en toe verwennen kan ik helaas vandaag niet doen, want dat is afgelopen zondag al gebeurd. Vandaag zal ik het moeten doen met de tip “uit het zicht” maar ik ben sterk! Ik vergeet gewoon wat er in die kast ligt en misschien, heel misschien, word ik dan vanavond voor mijn zelfbeheersing beloond door mijn manneke met een ietsiepietsie minuscuul stukje van de Bossche Koek???

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

2 Comments

  • Ik haal dingen gewoon niet in huis, want ik heb dan echt geen zelfbeheersing. Ik moet dan steeds aan het lekkers denken!

    Beantwoorden
    • Ik herken het helemaal, des te lastiger vandaag om er vanaf te blijven!

      Beantwoorden

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Blog, Food, Lifestyle
Is jouw maandag ook zo geweldig?

Ik voel me deze maandag geweldig! Komt dat door het ontspannen weekend dat we hebben gehad of simpelweg omdat alles...

Sluiten