beet op arm
Blog, Opvoeden

Help, mijn lieve dochter bijt!

Ik kan het niet geloven. Mijn dochter, lief, zorgzaam, goed opgevoed, volledig in het gareel, bijt! En niet 1 keer maar zeker drie keer in de afgelopen week. Het begon vorige week toen ik op de arm van mijn jongste dochter een bijtplek spotte. Meike gaf aan dat het door Joseline kwam maar vervolgens zei ze dat Pepijn het had gedaan, een jongetje van de kinderopvang. Tja, daar kan je dan vervolgens niet zoveel mee. De volgende dag leerde ik dat Pepijn nog helemaal geen tanden had, dus het vermoeden dat grote zus even haar zelfbeheersing was verloren, groeide langzaam.

Een dagje later zaten de lieve zusjes achter in de auto te bekvechten tot er een enorm gekrijs de radio overstemde en wat bleek, bijtplekken op de vinger van Meike. Een serieuze tirade volgde van moederlief waarna Joseline in tranen uitbarstte en het NOOIT meer zou doen. Enfin, een belofte van een 4,5 jarige kan nou niet echt gezien worden als een done deal, maar oke.

En toen ontstond er vanmorgen weer een trek-en-duw gevecht tussen beide meisjes waarna de jongste in tranen uitbarstte. Omdat ik het niet live had gezien, kreeg ik te horen dat ze was geduwd, dus oke, kan gebeuren, even vermanend toespreken en kous was daarmee af. Maar een paar uurtjes later deed Meike haar truitje uit en toen kwam daar weer een enorme bijtplek tevoorschijn. Niet zo’n kleintje ook en nog helemaal “vers”.

En dus probeer ik het besef nog even te verwerken dat mijn lieve dochter zich tijdelijk heeft omgevormd tot een kleine vampier!

Blijkbaar vindt ze bijten dé manier om haar zusje af te troeven. Dat wordt dus even een slimme doch rechtvaardige tactiek bedenken om dat zo snel mogelijk af te leren. Ik hou jullie op de hoogte van wat mijn aanpak wordt en of het zal helpen, maar ik hoor graag jullie tips en adviezen!!!

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

1 Comments

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Blog, Opvoeden
Maandag 5 oktober – mijn dagboek

Leef mijn leven mee met een snapshot uit mijn dagboek. Krijg het gevoel van hoe mijn dagen zich vullen en...

Sluiten