Vakantie in Griekenland
Blog, Er op uit, Lifestyle

Help, we moeten op vakantie! Maar waar naartoe???

Tja, ik zit met mijn handen in het haar! Al jaren gaan wij op vakantie naar Griekenland. Geen standaard vakantie maar een zeilvakantie waarbij we een zeilboot huren en dan de Griekse wateren onveilig maken. We slapen, eten en leven op de boot en meren elke avond in een ander haventje aan. Een idyllische vakantie is het, zeker niet alledaags op zo’n zeilboot, maar zo ontspannend en bijzonder dat we al meer dan tien jaar die kant op gaan. Mocht je zo’n soort vakantie aanspreken, kijk dan eens op de site van Sunny Sailing, een aanrader! In eerste instantie gingen we met zijn tweetjes, soms alleen, soms met vrienden.

Daarna kwam onze eerste spruit die we met haar vier maanden mee hijsden aan boord! Toen ze twee jaar was had ze in het totaal circa 20% van haar leven aan boord doorgebracht.

We sloegen namelijk een beetje door en gingen sommige jaren vier of zelfs zes weken zeilen op een jaar. Verslavend was het! Ook toen Meike erbij kwam, lieten we ons niet uit het lood slaan. Ook zij kwam met ons mee genieten aan boord en vond het allemaal prima.

Griekenland wordt het niet…

Maar toen werd ik zwanger van onze zoon. En zwangerschappen zijn niet altijd te timen net zomin als verhuizingen. Dit jaar was een erg druk jaar, dus zo kwam het dat er dit jaar geen mogelijkheid was om naar Griekenland te vertrekken. Als alternatief hebben we af en toe wat Griekse muziek opgezet wat ons stante pede weer in de vakantiemodus bracht. Zeker als je merkt dat ook de kinderen deze muziek herkennen en er spontaan op beginnen te dansen. Geen zeilvakantie dus dit jaar en dat is erg jammer, want vanaf volgend jaar zitten we vast aan het hoogseizoen en de daarmee gaande drukte in het gebied.

Maar waar dan wel vakantie?

Maar dat brengt ons dus op het volgende probleem. We hebben ons voorgenomen om dit jaar er toch nog even tussenuit te gaan. Begin november is het zover, alleen hebben we een levensgroot probleem! Waar moeten we in hemelsnaam naar toe? Ik weet het, een luxeprobleem en er zijn uiteraard tal van opties. Het enige is dat we inmiddels zo gewend zijn aan de absolute flexibiliteit van zo’n zeilvakantie, dat all-inn resorts in ons hoofd eigenlijk afvallen. Daarnaast willen we uiteraard wel zon, maar ook weer niet te lang vliegen. Verder moet het er ook nog een beetje veilig zijn zodat we ons daar niet druk om moeten te maken. Maar bovenal zoeken we eigenlijk naar een alternatieve vakantie die ons hetzelfde gevoel geeft als in Griekenland. En we komen er dus niet uit…

De tijd begint te dringen want over twaalf dagen vertrekken we hoe dan ook. Dat kan met de auto zijn, het kan met het vliegtuig zijn. Misschien wel met een camper of een autootje huren ter plaatse. Baby of geen baby, alle kinderen gaan mee en die hebben er superveel zin in ondanks dat de bestemming nog onbekend is, dus beste lezer, help ons met ons probleem! Laat me weten als je goede tips hebt voor ons want we staan open voor alles!

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Blog, Er op uit, Lifestyle
Je laatste dag. Wat zou je doen?

Twee jaar geleden was het onverwacht de laatste dag van mijn broer na een bizar ongeval - Het doet je...

Sluiten