Kinderboekenweek
Blog, Kind en Spel, Opvoeden

Kinderboekenweek – mijn favoriete peuter voorleesboekjes

Follow my blog with Bloglovin

Elke avond is het weer zover. De dames gaan eerst lekker douchen, trekken hun pyjama’s aan, poetsen hun tandjes en zijn er dan helemaal klaar voor: het voorlezen uit een boekje! Ze mogen altijd zelf kiezen en die enkele keer dat er geen boekje wordt voorgelezen (dat is de ergste straf wat ze kunnen krijgen), is het groot verdriet.

Ook onze jongste van 2,5 jaar heeft het ritueel begrepen. Zij somt steevast elke avond het ritueeltje op: “naar boven, in de douche, tandjes poetsen eeeeeennnnnnn……. BOEKJE LEZEN!” Hoewel de intonatie niet vast te leggen is in een boogberichtje, hoop ik dat je met voorgaande beschrijving toch een beeld hebt.

Deze week is het weer Kinderboekenweek en dus heb ik beloofd dat ze elke dag twee verhaaltjes mogen voorlezen. Die belofte is voor hun bijna evenveel waard als een ijsje mogen eten! Dus ben ik weer in onze boekenvoorraad gedoken en heb voor de jongste mijn drie favoriete boekjes naar voren gehaald. De lijst focust zich op kindjes tussen de 1,5 en 3 jaar.

Uki het bijtje

uki voorleesboekje

Uki is een vrolijk geel bijtje dat met zijn vriendjes, de eekhoorn, konijn, schildpad en egel, leuke avonturen beleeft. De boekjes zijn hooguit tien pagina’s met heel erg mooie simpele tekeningen. Het leuke is dat er ook filmpjes op Youtube van te vinden zijn, die elk telkens vijf minuten duren. Erg leuk dus voor zo’n peuter om zijn voorleesheld ook tot leven te zien komen!

Kaatje en Kamiel

Kaatje voorleesboek

Kaatje en Kamiel spelen altijd samen en verzinnen de leukste spelletjes om samen te doen. Het is erg herkenbaar voor een peuter! Zoals kiezen welk ijsje je wil eten, de waterpokken krijgen, een grote toren bouwen tot aan het plafond, indiaantje spelen, enzovoort. Elk verhaaltje is maximaal drie pagina’s met een aantal illustraties erbij waar je peuter zich helemaal in kan verdiepen. Een echte aanrader voor het slapengaan!

Gonnie

Gonnie voorleesboekje

 

Een echte klassieker natuurlijk, maar het blijft erg leuk. Gonnie is Ollie kwijt en zoekt hem samen met zijn vriendjes. De flapjes vinden de peuters geweldig om open te trekken of te duwen en telkens weer iets nieuws te zien verschijnen. Elke avond opnieuw moeten al die flapjes open want herhaling vinden peuters schitterend!

Laat je ook even weten wat jouw favoriet is? Kunnen we elkaar inspireren!

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Blog, Kind en Spel, Opvoeden
Strijken: vijf tips die het overbodig maken!

Vind jij strijken ook zo'n tijdverspilling? Strijken kan je vermijden, hoe moeilijk het ook te geloven is! Lees mijn vijf...

Sluiten