Sinterklaaskalender
Blog, Kind en Spel

Aftellen geblazen met de Sinterklaaskalender!

In juni vroeg mijn dochter wanneer Sinterklaas weer naar Nederland zou komen. Ze vond het toch wel erg lang duren. Ik probeerde haar uit te leggen dat ze nog even lang moest wachten dan dat ze tot op dat moment had gedaan, maar die uitleg leidde tot enorm veel protest en eindigde vervolgens in een huilpartij. Ze kon het dan ook echt op geen slechter moment vragen Juni in hemelsnaam! Wij waren al blij dat we sinds april verlost waren van de sinterklaasliedjes en het nog zeker een half jaar zou duren vooraleer ze weer zouden beginnen met die liedjes tot april van het volgende jaar. Ik heb toch nog even een momentje nodig om me er zelf mentaal op voor te bereiden…

Inmiddels komt het feest echter weer in aantocht en zo langzamerhand zie je de nervositeit bij de kinderen weer ontstaan. Op school hangt ergens een poster waardoor de logische redenering van mijn 4,5 jarige dochter was dat de sint dus weer in het land was. Het duurde even vooraleer ze begreep dat hij toch echt nog met de stoomboot onderweg was en dat we hem vanaf dezeweek op het journaal konden volgen. Sinds die uitspraak krijg ik regelmatig de vraag of ze naar het sinterklaasjournaal kan kijken, en daar komt dan eindelijk weer de sinterklaaskalender om de hoek kijken!

Vorig jaar hebben we deze van de NOS site geplukt, uitgeprint en gekleurd, maar sindsdien vindt dochterlief het hartstikke leuk om te knutselen. We kwamen er dus niet onderuit om een eigen exemplaar te gaan maken. Het ziet er niet zo strak en gelikt uit als de exemplaren die je van het internet plukt maar het is met liefde gemaakt… :-).

sinterklaaskalender

Met veel plakband, kleurtjes en stickers zijn we een half uurtje in de weer geweest en met enige sturing van moeder de vrouw zijn we trots op ons exemplaar! Wat je toch allemaal niet kan doen met de knutselspullen van de Hema!

Iemand gaf mij overigens vorig jaar de gouden tip om  op die kalender aan te duiden wanneer de Sint en zijn pieten schoencadeautjes komen brengen. Dat kan je natuurlijk niet zelf doen, maar de sint kan natuurlijk altijd bij zijn eerste bezoekje op de kalender aangeven wanneer hij denkt nog eens langs te komen. Daarmee voorkwamen wij vorig jaar serieuze huilbuien en ontgoochelingen als er weer eens niets in het schoentje zat (een les die we van het jaar ervoor hadden geleerd). Allereerst vonden ze het schitterend om te zien dat de kalender was opgevallen bij de sint en dat hij er dan ook nog eens op had getekend! Een belevenis op zich voor die kids.

Vanaf deze week worden dus de eerste stickers geplakt om af te tellen naar de aankomst van de Sint in Nederland en dan nog een paar nachtjes slapen voor het grote feest! Het wordt weer een enerverende november maand voor mijn meiden!

Heb jij nog tips om de sinterklaasgekte een beetje beheersbaar te houden voor de kinderen? Ik hoor het graag.

 

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Blog, Kind en Spel
Mannen en voetbal: tja, wat moet ik ervan zeggen…?

Mannen en voetbal: het blijft een bijzondere combinatie die voor de meeste vrouwen moeilijk te begrijpen is! Bijzonder, fascinerend, een...

Sluiten