Fruitijsjes
Blog, Food, Kind en Spel, Lifestyle

Maak je eigen fruitijsjes: simpel, lekker en gezond

Kinderen vinden ijsjes altijd wel een traktatie en kunnen soms ook eindeloos zeuren om nog een ijsje te mogen eten. Zeker in de zomer zijn veel ouders wat makkelijker om ijsjes te kopen maar er is ook een gezond(er) alternatief dat een stuk minder calorieën bevat en minstens even lekker is: zelfgemaakte fruitijsjes!

Er zijn talloze varianten op te bedenken door verschillende soorten fruit te gebruiken en te mixen. Dat maakt het voor kinderen ook erg leuk om mee te helpen in het maken van deze ijsjes. Ze kunnen namelijk helemaal zelf bepalen (tot op zeker hoogte) wat ze erin doen en een paar uur later smullen van hun eigen creatie. Sterker nog, voor zij die geen geduld hebben, bestaat er zoiets als een “turbo-ijsmaker”, namelijk de Zoku Quick Pop Maker. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar in negen minuten zouden de ijsjes klaar zijn! Dat is pas een uitvinding en eentje die ik in de komende weken zeker zal uitproberen!

Om te voorkomen dat de fruitijsjes veel kristallen bevatten en daardoor korrelig eruitzien en ook smaken, is er toch iets  van vloeistof en suiker nodig. Zelf gebruik ik een theelepel honing en yoghurt, kwark, kokoswater of appelsap. Overdrijf vooral niet: als je 150 gram fruit mixt, is 1 theelepel honing voldoende en 50 ml water of sap of 2 eetlepels yoghurt of kwark voldoende. Om de smaak nog iets intenser te maken is wat citroensap lekker om toe te voegen. Mix alles zo lang tot je een mooi egaal geheel hebt. Daarna kunnen de ijsvormpjes gevuld worden en de vriezer in.

Mijn favoriet zijn fruitijsjes gemaakt van frambozen en abrikozen! Een erg lekkere combinatie waar alle kinderen in onze wijk het mee eens zijn! Maar probeer zeker ook aardbeien gecombineerd met kiwi of zwarte besjes.

Enjoy!

 

 

Vorige bericht
Volgende bericht

Levensgenieter | Carpe Diem | Mama van 3 kids | 2 meisjes | 1 jongen | Getrouwd | Belg in Nederland

Reageer op dit bericht

CommentLuv badge

Facebook like
Meer in Blog, Food, Kind en Spel, Lifestyle
Bak heerlijke frambozenmuffins samen met de kinderen

Muffins om je vingers bij af te likken! Ga samen met je kleintje aan de slag om na een half...

Sluiten